dilluns, 9 de juny del 2014

PINTURA

Biografia: Vincent Van Gogh
Va néixer a Zundert el 30 de març de 1853  fins al 29 de juliol en Auvers-sur-Oise on va morir. Va ser un pintor impressionista. El seu treball va ser el més destacat a causa de la bellesa àspera, la humiltat emocional que transmitia i l'utilització de colors intrèpits.

El 1864 comença els estudis a l'escola pública de Groot Zundert, però a Vincent li agradava la solitud, i durant la infantesa assisteix a l'escola de manera irregular. Els seus pares el porten aquell mateix any a l'internat dirigit per Jean Provily, on estudia francès i alemany i, més tard, el 1866, es matricula a l'institut Hannik, fins que deixa els estudis ja de manera definitiva als quinze anys.


Obra:













Camp de blat sota la pluja (Trigal bajo la lluvia.)
Trigal bajo la lluvia - Obra - ARTEHISTORIA V2

Característiques de l' obra:
Recolleix els efectes atmosfèrics en els llenços i serà un dels més interessants objectius entre els impressionistes. Vincent en algun dels seus treballs, com aquest que contemplem, també sentirà admiració per la pluja; un camp de blat molt similar al "Sembrat a la sortida del sol" se'ns mostra ara sota l'efecte de la pluja. La intensitat de les gotes es reflecteix perfectament en el llenç, desdibuixant els contorns i dotant d'un aspecte gris a la composició. Alguns especialistes consideren que emprar una tanca com a element principal de l'escena té connotacions simbòliques referint-se al desig del pintor de tornar al seu ambient familiar.

Museu:
Museu de l'Art de Filadelfia


Època del quadre i mesures :
1889 / 73’5 x 92’5 cm

Obra:










Paisatge en Auvers en la pluja (Paisaje en Auvers en la lluvia)
Paisaje de Auvers en la lluvia de Vincent van Gogh | 256 | Pinturas | Óleo sobre tela

Característiques de l'obra:

El paisatge a Auvers a la pluja, per Vincent Van Gogh és una pintura agrícola de la naturalesa de la bella art del impressionisme (pintura a l'oli) que ofereix un camp de granja durant una tempesta de la pluja amb un sol corb que vola damunt la plana. La ciutat d'Auvers, França, va alinear amb el xiprer que el Tress està en la distància. Una escena del cultiu, del temps i de l'agricultura.

Museu:
Muse nacional de Gales


Època del quadre:

Aquest quadre és va fer en 1890.

Opinió personal:
M'agrada molt com contrasten els colors, la tècnica que utilitza Vincent Van Gogh amb el pinzell... Són obres molt elaborades d'uns paisatges molt sencills i bonics.

Bibligrafia:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada