dimarts, 10 de juny del 2014

Flora i Fauna de la pluja.

En el món hi han diferents tipus d'animals i plantes, com el blog tracta sobre la pluja, parlarem de la flora i fauna de clima sec (No necessiten la pluja per viure) i flora i fauna de clima humit (Necessiten pluja).
Primer explicaré que és cada cosa perquè us feu una idea i després posaré exemples de flora i fauna.

- CLIMA SEC:  En aquest clima hi ha més evaporació que plujes, per això son llocs tan secs. Gairebé no hi ha aigua, el factor determinant és la sequera. Els paisatges d'aquest clima solen ser deserts.

  Desert Namib Naukluft.
http://adf.ly/pTl0z

Exemple de flora i fauna.
· Flora: Cactus.
El cactus és una planta que es caracteritza per sobreviure en climes cálids i secs, grácies a que té algunes adaptacions i pot retenir l'aigua. Aquestes plantes normalment són de color verd i amb espines pel voltant que la protegeix dels herbívors.

Cactus alt al costat d'un cactus petit.
http://adf.ly/pTlCj
                               

· Fauna: Tortuga del desert.
La tortuga del desert es troba a Amèrica del Nord, una cosa curiosa d'aquesta tortuga és que normalment no es solen allunyar més de 2km del lloc on van nèixer. Durant l'estiu, aquest animal busca un refugi per sobreviure a la calor. És herbívora.
   
Tortuga del desert.
http://adf.ly/pTlTv
                                             

- CLIMA HUMIT: En aquest clima, durant tots els mesos la temperatura mitjana és superior a 18ºC, obviament es passa molta calor. En els llocs on es presenta aquest clima no existeix l'hivern, imagineu-vos un lloc on sempre fós estiu, però no tot és bo, ja que les plujes són abundants i l'evaporació exideix.

Exemple de clima equatorial.
http://adf.ly/pTlb2
                                                       
Exemples de flora i fauna.
· Flora: Orella d'elefant (Alocasia)
La Flor d'elefant és una planta de color verd i com el seu nom diu, té forma d'orella d'elefant. Les fulles d'aquesta planta poden irritar la pell i provocar malestar estomacal lleu, si s'ingereix. Necessita alta humitat i molta aigua.
Alocasia, orella d'elefant en un jardí.
http://adf.ly/pTljH

· Fauna: Tucán.
El tucá es un tipus d'au de colors brillants i amb un bec d'un tamany major del normal, es creu que els tucans fan servir aquest bec per aparellar-se, i de ser així, cal dir que tant mascles com femelles tenen el bec igual. També fan servir el bec per atrapar menjar, però com a defensa només serveix per fer bonic. Aquesta au es troba a les selves tropicals de Sudamèrica.

Tucán mascle, en una branca.
http://adf.ly/pTlwB

OPINIÓ PERSONAL
En la meva opinió, prefereixo els clima humit que el clima sec, visquent en un lloc on gairebé no plogui, es passa molta calor i ademés falta aigua, molts dels llocs on el clima es així son deserts, per tant no hi viu ningú. Per això preferiría viure en un lloc on plogués cada día, que en un lloc on no.
               

    · Informació treta de: Climes, Fauna clima secFauna clima humit, Flora clima sec, Flora clima humit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada