dimarts, 10 de juny del 2014

FORMACIÓ I ORIGEN DE LA PLUJA

Com es forma el cicle de l'aigua?

La pluja denominat fenomen meteorològic consistent en una precipitació aquosa en forma de gotes líquides, s'origina en un cicle de diferents fases.

La primera fase de la formació de la pluja consisteix en que el sol  calenta la superfície terrestre evaporant aigues terrestres o  part de l'aigua de rius, llacs, mars i oceans es evapora i al estar a major temperatura que el aire normal, puja a la part superior de l'atmosfera.


Una part del vapor de aigua que puja s'enfreda fins arribar a una altura en la que es condensa i forma núvols, en presencia de petites partícules de pols, pol·len,... condensades, a l'aire saturat precipita el vapor d'aigua en forma de gotetes de mida petita que acaben vessant el seu contingut sobre la Terra en forma de pluja, neu o calamarsa. La major part de l'aigua cau directament als mars i oceans. La resta s'infiltra al terra formant aqüífers, que dona pas al naixement de fonts o brolla per a anar ampliar els rius que, al seu entorn, alimenten els mars i oceans. I el cicle torna a començar.

Enllaç d'un video del cicle de l'aigua



                    El cicle de l'aigua

Per què no plou mai en alguns llocs?

En tots els llocs no plou igual a causa de que cada continent te el seu propi clima (Clima àrid o desèrtic, Clima tropical, Clima mediterrani, Clima alpí o muntanuya o d'alta muntanya, Clima continental, Clima atlàntic o oceànic...). Hi ha llocs on casi mai  plou, per la simple rao de que te escaseig d'aigua (falta de llacs, de mar, de costes...) llavors no es pòt produir de cap manera el cicle de l'aigua per ha que pugui ploure.
I al haber-hi llocs amb manca d' aigua és més dificil aconseguir que  aquest fenòmen meteorològic és pugui dur a terme.

Clima àrid o desèrtic.

ClimaTropical.



Clima Mediterrani.


Clima Alpí o Muntanya o d'Alta muntanya

Clima Continental.

Clima Atlàntic o Oceànic

Opinió personal:
La meva opinió sobre aquest tema és que mai és igual, tot depèn del temps i el clima, i de cap manera podem influir en aquest fenòmen meteorològic.
On visc jo tenim clima Mediterrani. És un clima costaner, el temps a l'estiu és molt caloros i a l'invern humid i no gaire fred.

Bibliografia:
http://plugesplugimsruixatsde4t.blogspot.com.es/2013/06/formacio-de-la-pluja.html
https://www.youtube.com/watch?v=A8dnWO1FZWg
http://ca.wikipedia.org/wiki/Clima
http://www.slideshare.net/biologiaquimicamontclar/clima-desertic
http://www.slideshare.net/cosasdeclase/clima-tropical-15084690
http://www.slideshare.net/kangooresponde/clima-mediterrani
http://www.scn-mm.cat/atzavara/pdfs/atz14005.pdf
http://www.slideshare.net/pablobasket16/clima-continental-16550956
http://www.slideshare.net/ntpalau/clima-atlntic-vlad-carla-i-ari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada