divendres, 6 de juny del 2014

Context geogràfic. PLUJA.

LLOCS ON NO PLOU

Encara que la pluja sembli una cosa normal i ens pensem que plou a tots els llocs, no es així. Hi ha llocs on no plou mai, són llocs molt càlids i secs, normalment amb un paisatge desolador. En aquests llocs no sería bona idea pasar un estiu, per les altes temperatures. En aquests llocs es pasen moltes sèquies que poden durar anys, o fins i tot dècades.

Aquí os deix-ho informació dels 3 llocs on menys plou. 

1- DESERT DEL SÀHARA
Aquest desert està situat al nord d'Àfrica, y té més de 2.5 anys. Encara que es pensi que la major part d'aquest desert és arena, enrealitat, només un 30% del Sàhara és arena. En un any el Sàhara rep menys de 7,6 cm de pluja. Inclús en ells llocs més humits d'aquest desert pot pasar anys sense ploure, però en les més seques poden pasar fins a 15 - 20 anys sense una sola gota d'aigua.

sahara












2- DEATH VALLEY
Death Valley és una conca per sota del nivell del mar, la sequera i la calor fan que Death Valley sigui d'aquesta manera. Hi han moltes tempestes, i els cims es gelen a l'hivern. Encara que tingui aquest nom, una gran quantitat de vida sobreviu a Death Valley.

death valley

Aquest desert està situat a Chile, el lloc més sec del desert es troba al sur del Riu Loa y al oest de la Cordillera Domeyko. Els volcans dominen el paisatje, situats l'un al costat de l'altre formant una línea de volcans. Atacama és un dels millors llocs per fer observacions astronómiques, grácies a la seva sequedad, l'altitud i la quantitat de núbols inexistents. 
atacama


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada