dimecres, 11 de juny del 2014

ESPORTS

LA PLUJA I ELS ESPORTS


Els esports aquàtics són aquells que es practiquen a l'aigua. Podem classificar-los de la següent manera:


1. Esports nàutics sense motor.
2. Esports nàutics de motor.
3. Esports en piscina.
4. Esports subaquàtics.
5. Esports en aigües braves.
6. Altres.


Esports nàutics sense motor:

1. Rem
3. Vela esportiva
4. Windsurf
5. Surf

6. Bot dragó


Rem

Esports nàutics de motor:


1. Motonàutica

2. Esquí aquàtic
3. Surfesquí
4. Jet-ski
5. Wakeskate
6. Surf d’estel



Esports en piscina:


1. Natació
2. Waterpolo
3. Salts
4. Natació sincronitzada
5. Hoquei subaquàtic
6. Caiac polo




Esports subaquàtics:


1. Esports d’apnea
2. Submarinisme
3. Espeologia subaquàtica
4. Snorkeling




Esports en aigües braves:


1. Eslàlom
2. Estil lliure
3. Descens d’aigües braves
4. Ràfting
5. Barranquisme
6. Hidrospeed
Hidrospeed









Altres:

1. Triatló
2. Pesca
3. Aquagym







La majoria dels esports no es poden jugar amb pluja i els partits s'han  de suspendre com passa en el futbol, el tennis, la automobilisme, motociclisme i molts esports mes. També s’ha de tenir en compte la quantitat d’aigua que cau, si es una espècie de plugim, la majoria d’esports es segueixen disputant, però si cau amb molta intensitat hi ha més possibilitat de que es suspengui el esdeveniment.

RALLY

Què és?
Es una competició automovilística que es disputa en carreteres obertes al tràfic però es tanquen per celebrar-lo. La part tancada s’anomena tram que es el lloc on cada participant competeix y ha de completar-lo en el mínim temps possible. El guanyador es el que, amb la suma dels temps de tots els trams, hagi utilitzat el menor temps possible.

En el rally la pluja, depèn de la quantitat que caigui. No pot afectar, fins i tot pot posar en millor condicions el circuit, o per altre banda si plou amb molta intensitat, pot afectar negativament, posant el circuit en condicions pèsimes, fent impossible còrrer.



MARATONS

Què és?
Es una prova atlética de resistència, amb categoría olímpica que consisteix amb recorrer una distància de 42.195 metres.

Les condicions meteorològiques per un marató han de ser amb un clima no molt caloròs, per això l’aigua no pot afectar molt en la carrera. Ja que els maratons s’acostumen a còrrer durant estacions no molt caloroses.

SKY A LES DUNES

El esquí no només es pot realitzar a la neu, també es pot realitzar en el desert aprofitant la superfície de la arena i la immensitat del desert. Un bon lloc per practicar aquest esport és a la localitat peruana de Ica on tot es desert pur.

Allí l’arena es desplaça amb el vent formant immenses ones a punt de trencar-se, la sequedat del ambient es deixa sentir baix la poderosa calor en les hores centrals del dia.

És un esport en que l’aigua es un factor que no pot afectar massa, ja que les altes temperatures dels deserts fan evaporar l’aigua en un tres i no res.



MONOPATÍ

És un esport de carrer que es desenvolupa per evolució del surf. Cal no confondre’l amb el patinet, que es una altre modalitat.
L’aigua pot afectar negativament, perquè pot provocar que l’estat del terra fagi impossible la pràctica d’aquest esport.




ELS DESERTS

Un exemple d’esport que es pràctica al desert és el ciclisme, una prova que es fa es la titandesert.

Què és?
Fou un esdeveniment esportiu de ciclisme de muntanya pensat i desenvolupat per Juan Porcar, basat en la filosofia del Ral·li Dakar. Els ciclistes competien durant sis dies al Sàhara marroquí amb recorreguts molt poc senyalitzats, on la navegació i l’orientació tenien un paper fonamental. La duresa de la prova era marcada per la llarga distància de les etapes i sens dubte per l’entorn.

La influència de la pluja en aquest tipus de prova no té molta importància, ja que en el desert l'aigua no influeix.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada